NIEUWS

#22 - Opbouw is begonnen

22 februari 2022

In deze video gaat de verbouwing / renovatie weer stevig door. We kregen nog even de schrik van ons leven toen het riool werd gegraven dwars door ons huis, maar het is vooral nu tijd voor de opbouwende fase. Alle kamers en badkamers krijgen vorm en het wordt goed zichtbaar hoe alles eruit komt te zien.


Er gebeurt nu zoveel dat het heel fijn is dat vrienden Roos en Ferdinand weer een aantal dagen bij ons zijn om te helpen met de werkzaamheden.

#21- Vraag & Antwoord

4 februari 2022

We vinden het heel bijzonder en fijn dat we zoveel support en leuke reacties krijgen op onze filmpjes. Hierbij stellen jullie natuurlijk ons ook allerlei vragen. We hebben een aantal van de vragen die het meest gesteld worden beantwoord in deze video.

* Wanneer zijn de kamers klaar en gaat de B&B open?

* Hoeveel kamers krijgen jullie, voor hoeveel personen en hoe is de indeling?

* Hoe zit er nu met de subsidie waar jullie wel eens over hebben en hoe werkt dat in Spanje?

*etc. etc.


#20 - Het Slopen gaat door

21 december 2021

In deze nieuwe video gaan muren om, plafonds en vloeren worden open gebroken. Slopen en breken, gaan we nu eindelijk eens opbouwen? Gelukkig kregen we een leuk kerstcadeautje, er is weer actie in ons huis. We gaan nu de opbouwend fase in en dromen we alvast weg bij de gedachte aan een eigen zwembad.

#19 - Transformatie Bodega

19 oktober 2021

In deze video is de bodega naast het woonhuis flink onder handen genomen en omgetoverd tot antiek / vintage winkel. Er is onder andere een nieuw dak opgekomen, betonnen vloer gestort, heel erg veel schoongemaakt, glasplaten geplaatst waar je overheen kan lopen en nog veel meer...


Gelukkig vinden onze dorpsgenoten het allemaal heel erg leuk wat we doen en komen ze regelmatig even nieuwsgierig kijken naar de vorderingen.

#18 - Jaap & Gerwin hakken erop los

22 september 2021

De vakantiemaand augustus is voorbij en iedereen is weer uitgerust aan de slag gegaan.

Deze keer hebben we weer hulp uit Nederland. Jaap en Gerwin hebben ons geweldig geholpen met wat grote klussen. Blanes (het bouwbedrijf) is begonnen met het vervangen van het volgende dak, die van de bodega en dit gaat weer heel rap. De bedoeling is om onze antiek / vintage winkel te verplaatsen naar deze bodega.

Zodra dit is gebeurt kan de renovatie van het woonhuis verder gaan.

#17 - We can do it! - Rosa & Fernando

13 augustus 2021

In dit filmpje gaan we de bodega opruimen en starten we met het bewerken van de muren. Hierbij hebben we hulp van onze lieve vrienden Roos en Ferdinand. We willen onze antiek / vintage winkel verplaatsen van het woonhuis naar de bodega.

Tijdens het opruimen gaat het een beetje mis met Tom en een houten balk. Let op, dit filmpje bevat vervelende beelden en wat bloed.

#16 - Grondig verbouwd

6 juli 2021

De verbouwing gaat ondanks de warmte voorspoedig. De werkzaamheden richten zich vooral op de eerste verdieping. Hier zijn slechte muren en een vloer weggehaald. Deze worden later weer opgebouwd. Eerst wordt de vloer van de eerst verdieping geëgaliseerd en verstevigd.

Zelf zijn we druk bezig in de tuin en we verklappen waar je heel lekker ijs kan eten.

#15 - Het dak erop

17 juni 2021

In deze nieuwe video zie je de vorderingen van de afgelopen tijd van het nieuwe dak. Het is bijna af en we zijn er erg blij mee. Niet echt een verrassing natuurlijk, maar wat is het een chaos tijdens zo’n verbouwing.

#14 - Het dak eraf

24 mei 2021

Er is veel gebeurd sinds het vorige filmpje. Het schiet goed op met de vorderingen van het dak, ze werken heel hard om het dak zo snel mogelijk te vervangen. Om de kosten een beetje lager te houden, werken wij ook zelf mee. Zo hebben we zelf alle houten balken geschuurd en gebeitst. En is Tom in de leer voor bouwvakker...

#13 - Begin van de bouw

9 mei 2021

In ons dertiende filmpje komt er wat shit om de hoek kijken… De oude olijfbomen worden gebracht en dit gaat helemaal niet volgens plan… De bomen trekken de telefoonkabels van ons huis, met behoorlijk wat schade aan de voorgevel.

En wordt dan nu eindelijk het startsein gegeven voor de verbouwing van Casa Rodriguillo??

#12 - Kopen & Slopen

22 april 2021

Helaas zijn we nog niet bezig met het vervangen van het dak van onze casa, maar wel met diverse voorbereidingen en sloopwerkzaamheden.

In de tussentijd verkopen wij vanuit ons huis leuke en mooie oude (vooral Spaanse) spulletjes en gaan we regelmatig op jacht om oude Spaanse spulletjes zoals wijnvaten, olijfoliepotten en kruiken in te kopen. Hoe we dat doen en wat we tijdens deze jacht meemaken zie je ook in deze video.

# 11 - Rondleiding

1 april 2021

Welkom in onze Casa. In deze video krijg je een grande tour door ons huis. Dit mooie herenhuis staat in Rodriguillo en is meer dan 250 jaar oud. Er is heel wat achterstallig onderhoud en binnenkort start de verbouwing.

# 10 - Olijfbomen bij een kweker

19 maart 2021

In dit filmpje zijn we op onderzoek uit geweest voor bomen in onze nieuw aan te leggen tuin. Wat kan je planten in een Spaanse tuin. Sinaasappels, citroenen, granaatappels, olijfbomen, palmbomen... Er is zoveel keus, maar wat willen we nu graag en vooral wat past er goed bij het klimaat in Rodriguillo. En we geven het startsein voor de verbouwing… Als het alles volgens planning verloopt starten we half april met het vervangen van het dak. Spannend!!!

#9 - Oude Spaanse Muren

5 maart 2021

In deze aflevering gaat Danielle beginnen aan het opknappen van de oude stenen tuinmuren en ontdekt hoe je een oude stenen muur opnieuw kan voegen. Tom daar in tegen knapt geen muur op maar sloopt er juist één en wordt hiervan erg gelukkig. Het grotere werk gaat dus zo’n beetje beginnen…

#8 - Palmbomen

12 februari 2021

We genieten van de Amandelbomen in de Vallei. Kan je een palmboom verplanten en hoe verplant je een palmboom?

Tja, dat gaan we de komende maanden zien… Als het lukt dan is het gewoon uitgraven, in een nieuw gat stoppen, wat voeding en veel water geven.

#7 - Schoorsteen Vegen

24 januari 2021

Warmte in Casa Rodriquillo. DE FIK ERIN ! Schoorsteenveger Fred in actie. Hij gaar de 50 jaar Ongebruikte Schoorsteen Vegen om daarna de Open Haard eindelijk aan te steken

In dit deel van onze avonturen in Spanje laten we de oude schoorsteen schoonmaken en dat was wel nodig! Nu kunnen we veilig een vuurtje stoken om het huis op te warmen en laten drogen. Want de Spaanse winter kan best koud zijn...

#6 - Ontspannen in Spanje

30 december 2020

Om te laten zien dat we niet alleen maar aan het werk zijn… In onze nieuwe video wat ontspanning en leuke dingen om te bezoeken.

#5 - Caravan Proppen

15 december 2020

Overwinteren in een Caravan? Brrrr. Maar wat doe je als je nog niet in je nieuwe huis kan slapen en je oude huis is verkocht. Dan ga je heerlijk kamperen in een caravan in Spanje. Het is nog niet zover, maar Tom en Danielle kochten alvast een caravan voor als het nodig mocht zijn. In deze video zie je hoe ze de caravan ophalen en naar de nieuwe plek brengen. Niet zoals je zou verwachten naar een camping maar naar hun tuin bij hun nieuwe huis in Rodriguillo, Pinoso. Maar hoe ga je een grote Caravan door een kleine poort persen?

#4 - Oruimen

4 december 2020

Opruimen van een 300 jaar oud Huis. In dit filmpje gaan Tom en Danielle hun pas aangekochte woning in het het Spaanse dorp Rodriguillo opruimen. Wat komen zij tegen in hun oude Spaanse huis met bodega. Waarschijnlijk allerlei mooie oude spullen, maar ook niet zulke fraaie dingen... Vergeet niet te liken, abonneren en het bel-icoon aan te klikken.

# 3 - Een Renault 4 vol spullen

4 november 2022

Een Renault 4 vol met Spullen. Met hulp van vrienden gaan we wat spullen verhuizen, we verlaten ons heerlijke huis op de Campo, en hebben een groot deel ons huisje in het dorp gebracht waar we zullen leven, en het andere deel naar ons nieuwe project "Casa Rodriguillo" Volg Danielle en Tom in deze wekelijkse serie.

#2 - Schatzoeken

25 october 2020

Schatzoeken in Casa Rodriguillo Spanje! In deze video gaan we snuffelen tussen de spullen die in het 200 jaar oude huis liggen, maar gaan Tom & Danielle de schat met 10.000 gouden munten vinden?

# 1 - Introductie Casa Rodriguillo

14 oktober 2020

Het eerste deel van het nieuwe avontuur van Tom en Danielle van Leeuwen in Spanje. Krijg nou wat ! Wat gaan ze doen? Gaan ze hun droom waar maken? Introductie Casa Rodriguillo


Abonneer op dit kanaal, volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven en zie wat ze allemaal tegenkomen in het waarmaken van hun dromen.

Wil je een automatische update ontvangen zodra ze een nieuw filmpje plaatsten, klik dan op het belicoon naast de abonneerknop om geen filmpje te missen.