Lokale restaurants

In Pinoso is er een grote keus aan restaurants, van culinaire met een Michelin aanbeveling tot gewoon lekkere. We lichten een aantal uit. De meeste van hen serveren een “Menu de Dia”. Dit is een speciaal menu voor de lunch voor niet veel geld. Meestal 3 gangen, een drankje en dessert is inbegrepen.

Estem Aci wordt gerund door een tweeling. De broers komen uit Uruguay en hebben duidelijk plezier in hun werk. Je eet hier een prima Spaans “Menu del Dia”. De broers spreken Engels.

Gastrobar Nou Embolic serveert voornamelijk tapas, maar dan met wat meer creativiteit. Houd je van een verrassing? Vraag dan om het tapasmenu en laat je verrassen. Deze eetgelegenheid is het hele jaar rond ook in de avond geopend. Ze spreken een beetje Engels

Gastrobar Ochenta&9 wordt gerund door jonge Spaanse mensen en serveert culinaire tapas en gerechten. Heerlijke wijnen en hier maken ze de perfecte hamburger!! Spreken geen Engels, er is wel een Engelse menukaart.

El Racó de Pere y Pepa, de naam verklapt het al, het echtpaar Pere and Pepa staan hier aan het roer. Dit restaurant heeft een vermelding in de Michelin gids. De gerechten zijn Spaans maar met zoveel smaak, creativiteit en liefde bereid! De prijzen liggen wat hoger maar dat zijn ze zeker waard. Je begrijpt het al wel; wij zijn fan. Je dient wel vooraf te reserveren. Ze spreken een beetje Engels en er is een Engelse menukaart.

Bar Mucho zit iets buiten Pinoso op de weg naar Monovar. Prettige bediening, fijn uitzicht en ze serveren lekkere gerechten, die je in een Nederlands eetcafé kan verwachten.

Sancutary is een Engelse bar met lekkere pub gerechten, ook serveren ze pizza. De bediening is vriendelijk en heeft een prettig uitzicht vanaf het terras. Vanzelfsprekend spreken ze hier Engels

Bar Los Hermanos ligt in de oude wijk van Pinoso en is een heerlijk typische Spaanse bar waar ze lekkere tapas serveren. Ze spreken hier alleen Spaans

Als laatste willen we de ijssalon wat aandacht geven. Heladeria Carlos heeft lekker ijs. Probeer ook eens een Granizado, geschaafd ijs, heerlijk verfrissend!

Bodega’s

Wijn is een heel belangrijk onderdeel in het leven van de Spanjaarden. Zowel in de zin van het nuttigen van wijn als wel dat ze hun brood ermee verdienen. De regio rondom Pinoso is heel uniek wat betreft het telen van druiven en het maken van wijn. Spanje heeft een aantal inheemse druivensoorten die in combinatie met de mineralen in de grond een heel eigen smaak geven aan de lokale wijnen. Elke bodega heeft zo zijn eigen manier om wijn te maken en zijn dus uniek van elkaar.

Bezoek, proef, beleef en ervaar de verschillende bodega’s bij ons in de buurt. Het zijn er te veel om hier te vermelden, maar vraag gerust advies en wij kunnen een rondleiding voor je reserveren.

Workshop paella of tapas maken

Tom van Leeuwen van Casa Rodriguillo heeft de kunst van het bereiden van paella goed onder de knie en wil dit graag tijdens een workshop aan je uitleggen. Er staan tijdens de workshop twee verschillende paella's en twee verschillende bereidingswijze op het menu. Na de uitleg en het gezamenlijk klaarmaken van de paella’s is het tijd om te genieten van de zelfgemaakte paella onder het genot van een drankje.

Wil je liever uitleg krijgen hoe je een typische Spaanse tapas maakt of andere heerlijke tapas, boek dan de Workshop Tapas maken bij ons. Aan het einde van de workshop worden de tapas natuurlijk allemaal lekker opgegeten onder het genot van een drankje

Reserveren voor één van deze workshops is noodzakelijk!

High Tea

We hebben in Pinoso de gelegenheid om een echte High Tea voor je te reserveren. Alles is huisgemaakt door de vriendelijke en behulpzame Lesley Ann. Een Engelse dame die een grote passie heeft voor patisserie maken heeft. Haar scones zijn volgens recept van het Ritz in Londen en zijn heerlijk!

Likeur of gin proeverij met lokale tapas.

Wij verkopen heerlijke likeuren en gins, lokaal gemaakt door een Spaanse dame en het is mogelijk om deze te proeven tijdens een proeverij met lokale tapas.

Marokkaanse Theetuin

Voor deze ervaring moet je iets verder rijden, maar dan waan je ook echt in een Marokkaanse sprookje. Ze serveren echte Marokkaanse zoete thee, maar het is ook mogelijk thee met minder of geen suiker te drinken. Verder kan je koffie, vruchtensappen, smoothies en zoete Marokkaanse koekjes bestellen. Geen alcohol!

Ze vragen een toegangsprijs en mocht je iets blijven drinken, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de rekening. Waarschijnlijk waren er te veel mensen die alleen maar even kwamen kijken…

Maaltijden bij Casa Rodriguillo

Op dit moment bieden wij alleen ontbijtservice aan en kunnen we geen lunch of avondeten aanbieden. Wel kunnen wij voor je een maaltijd laten bezorgen door een lokale ondernemer. Mogelijkheden zijn: pizza’s , pasta's, Indisch en Spaanse gerechten. Dit dient wel op tijd te worden gereserveerd.

Featured properties